HISTÒRIA

Tot comença quan tres membres de l’agrupament “Robert d’Aguiló” visitaren al Pare Maties, aleshores Guardià del Convent dels Caputxins, amb la intenció de formar un nou agrupament escolta. S’elegeixen els colors del fulard: lila, que representa el Camp de Tarragona, i verd, el color de l’esperança. El nom d’Alverna és el d’una muntanya situada a la regió de la Toscana (Itàlia), prop d’Assís. En aquesta muntanya, St. Francesc acostumava a fer llargues estades cercant la solitud i dedicant-se totalment a la pregària.

El dissabte 4 d’octubre, dia de St. Francesc d’Assís, tres caps, un consiliari, i vuit Ràngers van iniciar el primer dissabte de Cau a l’Alverna.

Al cap de ben poc, s’obre la unitat de llops i daines. Però això no es tot, perquè l’Agrupament creix fins a esdevenir 150 persones. Poc després es fusionen les unitats de nois i noies en Llops/Daines, Ràngers/Guies, Pioners/Caravel·les i Truc. Per últim, s’eliminen els uniformes i la promesa .

En motiu del 15è aniversari es duen a terme diversos actes: un foc de camp, un acte religiós, un concurs de castells, un olimpíada, una projecció d’audiovisuals d’anys anteriors i es va plantar un arbre a la Rambla davant del Cau, amb una placa commemorativa que va restar fins l’any 1992 que les obres del pàrking de la Rambla Nova van obligar a traslladar-lo.

Uns anys més trad es produeix el trasllat del primer pis a la planta baixa del local dels Caputxins i es comença a fer el “vi dolç” després de cada cau. Maite Solé es converteix en la primera noia Cap d’Agrupament, juntament amb el Xavi Fort.

El Pere Arrufat, o Pare Pere, esdevé el nou consiliari de l’Agrupament, fins el 2006. En motiu del 30è aniversari, alguns caps de l’Agrupament i el Pare Pere van anar a la muntanya de l’Alverna. Per aquella època, en motiu de la invasió a l’Iraq, l’Agrupament i tota la Demarcació de Tarragona va participar activament en les mobilitzacions contra la guerra.

Fa ben poc es reobre la Unitat de Castors i Llúdrigues (va estar un temps oberta però va acabar diluïnt-se). En aquella època també comencen els rumors sobre la venda dels locals a la Xarxa Sanitària i Social Santa Tecla i comencen les negociacions amb aquests i l’Arquebisbat. Per solventar aquest problema, es crea Antics i Amics de l’Alverna.

Finalment, ens fan fora i ens mudem provisionalment a la 4a planta de l’Antiga Facultat de Lletres, actual Espai Jove Kesse. L’objectiu final és comprar uns locals propis. Un cop aquí, es presenta el llibre “Hi havia una vegada… l’Alverna”, escrit per l’Arcadi Cornadó i la Llívia Palliso i il·lustrat per la Rat Mas. També es presenta la revista “Tics”, creada per Antics i Amics. Aquests, encara molt engrescats, també organitzen la primera Travessa d’Andròmines Marítimes a Tarragona, acte que esdevé un èxit. Pel 45è, l’Alverna prepara una gran Fira d’Intercanvi i un sopar amb balls i altres sorpreses.

Per últim, el novembre del 2016, creem la Fundació Alverna, per poder comprar els locals. Per guanyar els diners, el consell es fa un  fart de fer “extrajobs” per aconseguir uns diners extres, com ara portant barres de festes, portant el guardarobes de la festa de carnaval, oferint vermuts populars a la ciutat, fent de regidors als seguicis de Santa Tecla, etc. Al final, tota aquesta feina dóna fruit i el 22 de novembre del 2016 comprem un local a la plaça de Sant Fructuós.